Blog

MOOISMAKEN: WOORD VAN HET JAAR 2018

Afgelopen week is het Nederlandse woord van het jaar 2017 bekendgemaakt: appongeluk. Een ongeluk waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die tijdens een ongeval aan het appen was. Bah! Wat een ongezellig woord. Ik heb er ook nog nooit iemand over horen praten. Nee… doet me niets.

Laat mij dan maar trots zijn op het woord dat door onze zuiderburen is gekozen: koesterkoffer. Een koffer met tastbare herinneringen om een jong gezin te ondersteunen na het verlies van een kind. Hier heb ik ook niet eerder over gehoord, maar dit woord raakt mij meteen in mijn hart. Wow! Koesterkoffer. Zeg het eens hard op. Het klinkt echt goed. Een stuk beter dan appongeluk.  En misschien nog wel belangrijker: het maakt mij nieuwsgierig!

En wat blijkt: het is niet alleen een mooi woord, maar ook een prachtig initiatief van het Berrefonds. Ik lees op hun website dat hier drie mama’s maandenlang aan hebben gewerkt vanuit hun hart en vanuit hun eigen ervaringen. De koesterkoffer moest perfect zijn. Tot in detail uitgewerkt. Dat is écht gelukt… kunnen we de koesterkoffers ook naar Nederland halen?

En dan over MOOISMAKEN. Want deze blogpost wilde ik gebruiken om te vertellen over het woord MOOISMAKEN. Nou… dit initiatief beschrijft perfect wat wij verstaan onder MOOISMAKEN. Het is iets moois dat mensen samen hebben gemaakt. Voor zichzelf. Voor anderen. Ingegeven door hun ervaringen, gevoelens en stiltes. En niet alleen mooi voor het oog, maar zeker ook voor een goed gevoel.

Laten we 2018 wél afsluiten met zo’n bijzonder woord. En als ik een suggestie mag doen: onze droom is om MOOISMAKEN in de Dikke van Dale te krijgen. We willen dat iedereen volgend jaar mooismaakt. Want weet je… kijk eens om je heen. Écht om je heen. Geniet van het MOOIS dat je hebt. Dat je ziet of ervaart. Koester het en maak het nog mooier door het oprechte aandacht te geven. Met beelden, woorden en al het moois dat je in je hebt!

Dus het goede voornemen voor volgend jaar: we gaan er samen iets moois van maken. Doe jij mee?!

Liefs Sanne

Terug naar Blog